“Toate religiile, toate cantarile – un singur cantec. Diferentele sunt doar iluzie si vanitate! Lumina soarelui arată un pic diferit pe acest perete față de acesta și mult diferit față de celălalt. Si totusi e aceeasi lumină! “

Rumi, mistic si poet Sufi, sec.13

Este motivul pentru care mari maestrii de arte martiale precum KamiIzumi no Kami si altii, au aprofundat studiul principalelor căi existente în perioada lor dupa care, au formulat concluziile unei vieți atât de bogata în experiențe într-o nouă formă, care devine poate, în timp, „doar” o altă scoală (cand se pierde pasiunea, esentialul, acle spirit pur initial, „Shoshin”).

Este motivul pentru care practic cu atata pasiunea Calea Martiala care mi-a deschis mereu noi orizonturi, mi-a largit capacitatea de a simti si a percepe, m-a ajutat sa cunosc oameni Absolut fantastici alaturi de care învăț și practic!

Pentru ca tehnica nu există în afara Oamenilor care o practică! Mulțumesc tuturor celor care practică cu pasiune ceea ce practică și mai ales celor care au ales să practice alaturi de noi la Raiden Dojo Bucuresti:

武風一貫 Bufû Ikkan – a avea inspirația “marțială” ca sursă a continuității in practică !

武風一管 – “vântul” / inspirația marțială a sunetului de flaut” – joc de cuvinte al lui Hatsumi sensei legat de cum brutalul si masivul calugar Benkei a fost pus la pământ si controlat de tanarul si fragilul Minamoto no Yoshitsune doar cu un flaut (gratie unei pregatiri intense si complexe – tehnici, strategic, spiritual – pe muntele Kurama).

Cristian Laiber
Cristian Laiber