Tocmai am urmărit emisiunea „Conexiuni spirituale” realizată de Corina Chelaru la Tele 7abc. Invitat a fost Sensei Cristian Laiber. M-a pus pe gânduri. Mi-a mai luat un bolovan de pe creier pentru a permite unei raze de lumină să pătrundă….

Uneori, vorbele lui Sensei Cristian Laiber rup coaja de pe rana de care aproape că uitaseși, iar aceasta redevine carne vie. Ascultându-l pe Sensei vorbind în această emisiune, am realizat o dată-n plus că antrenamentele de la Raiden Dojo reprezintă o succesiune de pași domoli, blânzi făcuți spre lumina interioară, pe care de multe ori ne e teamă să o privim pentru că avem impresia că ne va orbi. Dar adevărul este că nu lumina respectivă ne orbește, ci frica. Cumva, această emisiune m-a ajutat să realizez că răspunsurile vin mai ales atunci când uiți de întrebări.

Adevărul este că unele locuri ajung să ne fie un soi de biserici, chiar dacă n-au nimic sfânt în ele (cel puțin nu judecând după regulile impuse de diversele religii). Astfel de locuri au puterea de a ne repara sufletele bușite de viață în diverse momente. În astfel de locuri ne simțim ocrotiți de lumea exterioară. Acolo nu există ziduri mari și groase care ne izolează de ceilalți. Dimpotrivă, există numeroase uși care mai de care mai îmbietoare. În astfel de spații, înflorește în noi speranța, încrederea, curajul. Acesta este unul dintre motivele pentru care continui să merg la fiecare antrenament.

Îi mulțumesc Corinei Chelaru pentru o emisiune extrem de interesantă care m-a răscolit puțin! Dacă ați ratat premiera, aveți mai jos înregistrarea. Merită fiecare minut! Vă garantez.

Iulia Radu
Iulia Radu