Odată O’Sensei Ueshiba a primit de un grup de practicanti de ninjutsu pentru o demonstratie (fapt confimat si de Sugano sensei) la care au mai asistat elevi interni si instructori de la Hombu Dojo. Yamada sensei spunea că a fost interesant, acrobatic, cu o mulțime de proiectii, arme dar nu ceva care să îl impresioneze pe OSensei Ueshiba. Dar la un moment dat, unul dintre ninja a alergat și a sărit în sus agățându-se de tavan cu capul în jos. Impresionat atunci, O’Sensei le-a cerut elevilor să aducă repede camera foto pe care o țineau într-un birou și care, din păcate, nu era la locul ei. În timp ce elevii căutau camera, O’Sensei s-a apropiat de “Ninja” suspendat cu capul în jos și ii striga să rămână acolo sus pentru că urmau să găsească camera. Elevii alergau încercând să găsească camera, iar O’Sensei ii tot spunea să mai stea puțin.

Minutele treceau si Ninja atârna cu capul în jos, tremurand de încordare. Yamada Sensei isi amintea că transpirația a început să picure în timp ce O’Sensei tot spunea: “Așteaptă! Încă un moment!” În cele din urmă au găsit camera foto și exact când se duceau să facă poza, Ninja s-a desprins de pe tavan. O’Sensei i-a spus să urce din nou dar după ce statuse atât de mult încordat, nu a mai putut (sau nu a mai vrut). Yamada sensei povestea ca O’Sensei se supărase pe elevul care rătăcise atunci camera foto. 🙂

De fapt Ueshiba sensei era bun prieten cu Kuki Takaharu, liderul Kukishinryu (si pentru ca era o scoala bogata in traditii ezoterice ko-shinto si mikkyo) de la care se pare ca invătase unele tehnici “neconventionale”. 🙂 (Scoala se transmite acum si in Ninjutsu Bujinkan)