Tocmai am revenit de la un weekend extrem de intens la colegii si prietenii din Kiskunfelegyhaza, Ungaria (un oras frumos, linistit si cochet). Intens inseamna 8 ore pe zi de antrenamente, 4 cursuri a cate 2 ore, Ninjutsu si Karate !

Am revazut prieteni ai unei exceptionale echipe a dojo-ului de Kyokushin Karate condus de sensei Kurucz László caruia ii multumesc pentru ospitalitate, pasiune si prietenie. Am apreciat foarte mult deschiderea lor in a descoperi forme de Sanchin si Tensho, forme fundamentale asa cum le stiu eu fie din invataturile lui Hokama sensei, fie, cel mai des, din White Crane Kung fu din Taiwan. Am discutat si demonstrat practic, lucruri subtile legate de Sanchin, respiratie, Hikite, Tsuki, Uke waza, modul de relaxare in dinamica miscarii, strategie de lupta, puncte vitale, etc … Si mai ales subiectul “puncte vitale” este precis si delicat cand discutam de luptatori atat de puternici precum cei din Kyokushin! Dar toate intalnirile nu sunt intamplatoare si putem invata multe din toate si sunt recunoscator pentru toate aceste momente unice!

La Ninjutsu, cu echipa inimoasa a lui György Buchholz de la Monouchi Dojo – Kiskunfélegyháza, am abordat tehnici de Koto Ryu Shoden si Chuden precum si tehnici asociate de sabie, neconventionala desigur, tipic ninja. Sigur ca am pus din nou in evidenta relatia cu Gyokko Ryu si cu tehnicile de Hicho Jutsu – vechea denumire a unor tehnici de Ninjutsu.

In esenta, dincolo de efort, multa bucurie de a ne revedea sanatosi dupa atata timp! Si de asemenea bucuria unei calatorii destul de lungi alaturi de colegii din Pitesti, Claudiu si Cristi. Chiar si drumul a fost o bucurie alaturi de voi! Multumesc tuturor inca odata pentru pasiune si implicare trup si suflet in ceea ce iubim!

Cristian Laiber
Cristian Laiber