“Gandirea fara Actiune inseamna Halucinatie! ” sau Henry Ford vs Napoleon Hill.

Napoleon Hill, sarac dar vizionar, devine cunoscut si bogat doar din vanzarile cartii sale ” Think and Go Rich“. Wikipedia il prezinta ca pe unul dintre cei mai mari excroci ai lumii si initiatorii genului de literatura motivationala. (https://ro.wikipedia.org/wiki/Napoleon_Hill)

Iata o intamplare ce ii alatura pe Henry Ford si Napoleon Hill.

Henry Ford, aflat la plimbare intr-unul din noile sale modele de masini, se opreste la o librarie, unde Napoleon Hill isi promova activ cartea …

Napoleon Hill il abordeaza direct, laudand cartea, ca pe o metoda sigura de succes”.

Henry Ford il intreaba : – Sunteti scriitorul cărții?

– “Da, eu sunt autorul”. raspunde cu mandrie Napoleon Hill.

Henry Ford, fără să atingă cartea, il întreaba: “Ati venit cu mașina personala sau cu autobuzul ?”

Incurcat, Napoleon Hill nu a putut înțelege intrebarea si raspunde. “Sigur, am venit cu autobuzul” (vremuri in care automobilul nu era la indemana oricui).

Replica lui Henry Ford: “Priviți afară. Aceea este mașina mea și eu sunt Henry Ford – eu produc aceste masini. Îti bați joc de alți; nu ai nici măcar o mașină particulară și scrii o carte numită “Gândește-te pentru a te îmbogăți“! Și m-am îmbogățit muncind, fără ca doar să gândesc, așa că nu ma intereseaza cartea. Când te îmbogățești gandind, atunci vii la mine. Asta va fi dovada. Cartea nu este dovada“.

Se spune că Napoleon Hill nu a avut niciodată curajul să se întâlnească din nou cu acest bătrân, Henry Ford, deși a devenit ceva mai bogat. In comparație cu Henry Ford, era întotdeauna un om sărac.

Logica lui Henry Ford era clară. Este esential sa APLICI, desigur si sa gandesti, dar doar gandul nu este suficient.

Cunoasterea este o comoara dar punerea ei in actiune intrece orice altceva!

Un subiect de meditat !