Sasuke Sarutobi este unul dintre cei mai faimoși Ninja ai Japoniei, ale cărui întâmplări au devenit acum cunoscute de toți copii japonezi prin cărți și benzi desenate. El este o figură extrem de populară, un idol al multor copii, un fel de Robin Hood al Japoniei. Deși era renumit încă din epoca medievală pentru faptele sale eroice, uneori chiar incredibile, nimeni nu știa, de fapt, cine era și unde locuia acest Sasuke Sarutobi. El apărea și dispărea imediat în nori de fum stârnind mereu panică în rândul soldaților, îndeplinându-și întotdeauna misiunea.

 

În afara unei extraordinare abilități în taijutsu (lupta fără arme), specialitatea lui Sasuke erau tehnicile acrobatice pe care le stăpânea la perfecție, sărind și mișcându-se ca o maimuță. De aici i-a venit și porecla Sarutobi (saru – maimuță; tobi – salt). Datorită unui antrenament dur și susținut, început încă de mic cu maestrul său, printre altele expert în Kumogakure-ryu, Sasuke a obținut o condiție fizică perfectă. Cei foarte puțini care reușeau să-l vadă și să scape cu viață povesteau că el sărea cu ușurință din copac în copac, că se balansa și chiar dormea în copaci, exact ca o maimuță.

 

De multe ori shogunul a trimis trupe de samurai bine pregătiți pentru a-l prinde, în pădurea în care se presupunea că ar fi trăit. De fiecare dată când era descoperit și încercuit, cu îndemânarea sa, evita toate loviturile de sabie sărind peste cei care îl atacau. Se povestea despre el că reușea chiar să prindă săgețile din aer și că de cele mai multe ori, el dispărea într-un nor greu de fum din care se auzeau hohote de râs ce-i înspăimântau cu atat mai mult pe atacatori.

 

Sfârșitul său a fost groaznic. Loial fiind joninului său căzut în dizgrație a pătruns în castelul inamic cel mai bine păzit, cel al shogunului, pentru a descoperi, cum a fost trădat stăpânul său. Sarutobi s-a achitat perfect de misiunea sa, dar la plecare gărzile palatului l-au descoperit și au dat alarma. Sasuke a reușit până la urmă să iasă, dar în afara castelului el și-a prins glezna într-o capcană de oțel pregatită pentru animale. Deși situația părea fără ieșire, Sasuke și-a retezat piciorul cu sabia, confecționându-și rapid un garou rudimentar din cordonul de la teaca sabiei (Sageo). Totuși, hemoragia a continuat și în curând garzile l-au înconjurat. În ciuda acelor dureri cumplite, Sasuke a luptat eroic ucigând numeroși samurai. Dar pe măsură ce unii mureau, alții le luau locul. În cele din urmă, cu un urlet îngrozitor, Sasuke și-a tăiat carotida pentru a nu cădea viu în mâinile dușmanului. Încă mult timp după aceea numele lui Sasuke Sarutobi a stârnit panică în castelele japoneze, mulți alții folosind acest nume pentru a crea diversiune și teamă, reușind astfel să-și îndeplinească misiunile.

Școala Kumogakure a fost transmisă în cadrul familiei Toda ajungând astfel la Takamatsu sensei care i-a transmis-o lui Soke Masaaki Hatsumi, conducatorul celor 9 tradiții Ninja din Bujinkan Budo.

admin

admin

I’m a ninja master even when I don’t wear black.