Sanatate si Terapii naturiste : Taiji - Qigong - Practici taoiste din Wudang - Cursuri de Arte Interne Bucuresti - Aplicatii martiale : Yiquan Kung fu
    Despre club Cursuri  -   Intrebari Frecvente VideoDojo  -   Stagii  -   BudoSHOP  -  NewsList  -  Cum ajung ? -  Contact      
Despre scolile interne
Fundamente
YiQuan
Taiji Quan
Bagua Zhang
Xing Yi Quan
Qi Gong
Intrebari Frecvente
Video Clipuri
Articole
 
CURS GRATUIT
Acte Inscriere - PDF

Click aici pentru locatia exacta a salii unde au loc cursurile si pentru programul de antrenamente(click pe imagine pt detalii)

          TAIJI QUAN - QIGONG - YI QUAN...

                   Arte Interne Chinezesti

 

            Artele interne chinezesti sunt un domeniu fascinant cu implicatii multiple: martiale, terapeutice si de asemenea spirituale. Este vorba de practici fizice, posturi si dinamice, miscari lente si suple in cea mai mare parte. Sa incercam sa analizam ce se ascunde sub aceste denumiri exotice si sa indepartam orice dubii :

       Qi Gong se traduce prin "lucru cu energia", sau "antrenarea energiei" si reprezintă doar unul din aspectele străvechii şi reputatei medicine tradiţionale chineze atestate deja de mii de ani. Poporul chinez foloseşte aceste tehnici de manipulare a energiei interne QI, in mod curent, fie pentru vindecarea diverselor afecţiuni, fie mai ales pentru profilaxia lor. Bolile, diversele afecţiuni sunt văzute de orientali in general, ca dezechilibre energetice şi vindecarea lor presupune conform teoriilor Qi Gong o re-echilibrare, o re-armonizare a fiinţei, a ritmului de viaţă, a scării de valori.

        Taiji-ul este denumirea prescurtata de la Taiji Quan, este un fel de gimnastica lenta, ce se poate vedea zilnic in parcurile din China, o forma; de exersare supla si gratioasa ce reuneste atât o practica interna; (energetica - QiGong-ul de mai sus). Pentru chinezul de rând aceasta gimnastica aparenta este un mod de a fi mai aproape de natura;, de a se reîncarca în mod natural si subconstient cu energie proaspata, de a trai în armonie cu el însusi si cu cei din jur.

Beneficii ale practicilor interne.

    - dezvolta respiratia profunda, capacitatea de concentrare, supletea si tonusul muscular, spontaneitatea, echilibrul si un simt al spatiului.

    - sensibilizeaza si ofera senzatia de curgere a energiei, apoi canalizeaza aceste energii.

    - imbunatateste capacitatea de recuperare de adaptare la situatii de mediu diferite, favorizeaza auto cunoasterea, dezvolta creativitatea, folosirea la maxim a celor mai profunde resurse personale.

    - numit si "dans de viata lunga", practica Taiji Quan, prelungeste viata, stimuleaza starea de sanatate, avind un rol deosebit mai ales in profilaxie.

    - are si valori terapeutice remarcabile cum ar fi : ameliorarea metabolismului, a digestiei, regularizarea tensiunii arteriale, activarea circulatiei sanguine. Sistemul nervos central este stimulat de asemenea si reactiile imunitare de asemenea sunt imbunatatite. Articulatiile isi regasesc in timp libertatea totala de miscare.

      Toate acestea mentionate mai sus, au fost atent studiate mai ales de cercetatorii din China si astfel s-ajuns ca în anii '80, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) sa recomande Taiji-ul ca cel mai bun sistem de profilaxia bolilor in general, de sporire naturala a imunitatii corpului. Începând din 1989 diverse forme de Qigong (gimnastica si respiratie) au fost adoptate în spitalele din Beijing ca metode efective de tratament. Qigong-ul si Taiji-ul au fost oficial adoptate ca metode de mentinerea sanatatii îm mai multe universitati din China si de asemenea, mai recent, si din Australia. În 1996, guvernul chinez considera practica Taiji si Qigong ca domeniu esential în Directia Nationala de Sanatate.
Toate acestea nu fac decât sa certifice si valoarea diverselor organizatii din afara Chinei care propaga aceasta minunata arta a vietii, utila în egala masura pentru tineri si vârstnici, pentru barbati si femei.


Index | Despre noi | Cum ajung ? | Cursuri BudoSHOP  | Contact  |  Inscriere                                                © 2006  RAIDEN DOJO  - Ryuko Media Web Design