Cursuri de arte martiale pentru copii in Bucuresti, Aikido pentru copii - Bucuresti, sectie de auto aparare pentru copii
    Despre club  --  Cursuri  --   Intrebari Frecvente --  VideoDojo  --   Seminarii  --   Noutati  --  Arhiva  --  Produse --  Contact       
Arte martiale pentru copii
Cu cine  ?
Contact
 
 CURS GRATUIT
 
  Acte Inscriere - PDF

Program antrenamente

   sambata

      11.30 -12.30

Localizare Sala


       

      Ce vor studia cei mici ?

        

    Artele martiale traditionale predate in dojo-ul nostru sunt destul de dificile pentru adulti asa ca ar fi cu atat mai complicate pentru cei mici. Ideea este ca aceleasi principii fundamentale pot fi abordate si cu copiii, usor camuflate sub forma de joc antrenant, de similitudini cu animale familiare celor mici, etc.

     Practic vom porni cu elemente de baza ale scolii Takeda Ryu , o traditie de mai bine de 44 de generatii a samurailor Takeda, scoala care a stat la originea AIKIDO-ului modern, dar care era un sistem complet de educarea si formarea tinerilor samurai.

      Astfel, din multitudinea de discipline ale scolii, am selectat pentru cei mici tehnici acoperind cele mai frecvente situatii de auto aparare (lovituri, prize, lupta la sol, etc) din :

   AIKI JUJUTSU 

  • tehnici suple, de folosirea fortei adversarului, prin coordonarea miscarilor cu respiratia,
  • deplasari specifice, eschive, sincronizare
  • tehnici articulare, proiectii,
  • caderi , rastogoliri pe care cei mici le fac aproape instinctiv

    Vom incerca tehnicile de mai sus intr-un modul de 3 luni , dupa care cei mici pot continua sa

 aprofundeze cu tehnici extrase din disciplinele predate la adulti si anume :

   KENPO -  KUNG FU - NINJUTSU

  • tehnicile blocaje , devieri, strategii neconventionale care sa le stimuleze creativitatea
  • lovituri cu brate si picioare, bazate pe o strategie corecta inainte de orice
  • posturi si pozitionare corecta, respiratie corecta, toate intr-o atitudine globala de non violenta

           Partea de incalzire va fi o serie de exercitii complete care va ajuta la o dezvoltare armonioasa a corpului celor mici, urmarind sa folosim la maxim reflexele naturale ale copilului si sa il ajutam sa treaca chiar si de conditionari negative, unele greu de evitat primite din familie.

      Cea mai frecventa dintre acestea  " Ai grija sa nu cazi pentru ca asa te lovesti". Aceasta va face copiul sa asocieze ideea de cadea cu o ranire obligatorie. De fapt cei mici cad oricum natural, foarte relaxat si daca tipa o fac pentru ca s-au speriat sau pentru ca solicita atentie. Este perfect posibil sa cazi, dar trebuie sa stii cum sa o faci pentru ca intr-adevar sa nu te lovesti.

  Chiar daca nu promovam un sistem competitional, antrenamentele vor urmari sa stimuleze un spirit competitiv si constructiv in acelasi timp, al copilului intr-o atmosfera prietenoasa si destinsa


 

Index | Despre noi | Cum ajung ? | CursuriContact  |  Inscriere               

© 2014  - RAIDEN DOJO Bucuresti - Arte martiale pentru copii si parinti - dezvoltare personala

-