Sanatate si Terapii naturiste : Taiji - Qigong - Practici taoiste din Wudang - Cursuri de Arte Interne Bucuresti - Aplicatii martiale : Yiquan Kung fu
    Despre club Cursuri  -   Intrebari Frecvente VideoDojo  -   Stagii  -   BudoSHOP  -  NewsList  -  Cum Ajung -  Contact      
Istoric si Origini
Mit si realitate
NINPO - Martial
NINPO - Terapeutic
NINPO - Spiritual
Cele 5 elemente
Mari Maestri NInja
Intrebari Frecvente
Articole NINPO
VIDEO Clipuri
CURS GRATUIT
Acte Inscriere - PDF
 

 

 

Antrenamente de Ninjutsu Bujinkan la Raiden Dojo Bucuresti  - locatia salii, program antrenamente    

 

 

 

 

 

 

 

 


    

Toshitusgu Takamatsu Sensei

 al 33-lea Soke al Togakure Ryu Ninpo



Toshitsugu Takamatsu era numit si Jutaro in copilarie , a fost nascut pe data de 10 Martie 1889, in Akashi, prefectura Hyogo si era un descendent al unor samurai de rang inalt (daimyo) din castelul Hosokubi in Ise. La frageda virsta de doar 9 ani, micul Takamatsu a fost dus sa il viziteze pe bunicul sau,Masamitsu Toda Shinryuken, care era un expert de arte martiale si avea si o clinica de chiropraxie. Aflind ca micului Takamatsu i se spunea "bebelus plingacios", bunicul sau - Toda Sensei a decis : "Artele martiale sunt cea mai buna solutie pentru el, ele il vor face puternic si curajos"

Antrenamentele au inceput prin aruncarea lui Takamatsu, fara mila, dintr-un colt in altul al dojo-ului. Se pare ca odihna de noapte ii era suficienta si Takamatsu revenea perseverent a doua zi la antrenament in Dojo. Toda Sensei a hotarit dupa un an sa il initieze pe Takamatsu in tehnicile scolii Shinden Fudo Ryu. Se pare ca pina la virsta de 13 ani deja el stapinea tehnicile acestei scoli asa ca Toda Sensei a inceput sa il invete tehnicile altor doua scoli : Koto Ryu Koppo Jutsu si Togakure Ryu Ninjutsu. Deja tinarul Takamatsu incepuse luptele libere (randori) la virsta de 12 ani si se spune ca nici unul nu ii facea fata. De aici si supranumele sau de KoTengu (micul demon) si deja acea porecla de "bebe plangacios" parea acum o parte din istoria indepartata.

Dupa 3 ani de antrenamente la Dojo-ul lui Toda Sensei, tatal sau l-a trimis pe Takamatsu la scoala engleza din Kobe. Nici aici el nu a stat departe de artele martiale, incepind sa frecventeze dojo-ul lui Tadafusa Yoshitaro Mizuta unde acesta preda Takagi Yoshin Ryu Jujutsu. Avind in vedere ca deja detinea un nivel de Menkyo in Shinden Fudo Ryu, Takamatsu a invatat destul de usor si aceasta scoala de Jujutsu. Deja se antrena si noptile cind il mai vizita si pe bunicul sau - Toda Sensei.

In 1906, lucrind la fabrica tatalui sau, Takamatsu il cunoaste mai bine pe unul din oamenii ce asigureau paza acolo, Matsutaro Ishitani.Acesta era un expert deosebit in mai multe scoli de arte martiale printre care Kukishinden Ryu Happo Biken, Hontai Takagi Yoshin Ryu pe care incepe sa i le predea lui Takamatsu si unui prieten de al acestuia.

In 1910 Takamatsu calatoreste in China dupa ce i se refuza inrolarea in armata, din cauza unei probleme cu timpanul unei urechi. reintors in Japonia, Takamatsu sensei petrece o lunga perioada de timp pe muntele Maya unde se reface si isi aprofundeaza cunostintele despre arte martiale. Se spune ca aici a intilnit un calugar ratacitor care l-a indrumat in multe aspecte in directia unei mai bune cunoasteri a naturii, a pastrarii naturale a unei stari de sanatate maxima.

Urmatoarea perioada destul de lunga, Takamatsu Sensei si-a petrecut-o in China si Manciuria. Era o perioada extrem de tulbure din punct de vedere istoric, social si Takamatsu sensei a avut parte de numeroase lupte pe viata si pe moarte, in urma unor provocari venite de la diversi experti. Jurnalul sau mentioneaza mai bine de o duzina de asemenea lupte pe viata si pe moarte si de asemenea si meciuri sportive...

Iata doar una din aceste povestiri, scrisa pe cind Takamatsu avea 26 de ani. El l-a intilnit atunci pe un expert in Shaolin Kung Fu al carui nume Choshiryu. Acesta il mai provocase cu doua ocazii anterioare, astfel ca a treia oara Takamatsu nu l-a mai refuzat.

Choshiryu era mai inalt, mai puternic si mai solid decit Takamatsu. Vestea provocarii deja strinsese o mare de oameni interesati sa vada spectacolul ce se prefigura. ChoshiRyu lansase o ploaie de pumni si picioare asupra lui Takamatsu care se apara lansand si el contra atacuri dure. Se spune ca lupta parea atit de echilibrata incit ar fi putut dura ore intregi. Cind Takamatsu vroia sa loveasca decisiv, arbitrul a anulat meciul.Cei doi si-au tras rasuflarea si s-au felicitat reciproc pentru abilitati atit de bune. Tot laudindu-si reciproc tehnicile, cei doi au plecat impreuna la un retaurant, unde au mincat si baut pina tirziu in noapte. Cu timpul ei deventi prieteni extrem de apropiati ,adevarati Buyu "prieteni martiali".


Index | Despre noi | Cum ajung ? | Cursuri BudoSHOP  | Contact  |  Inscriere                                                © 2006  RAIDEN DOJO  - Ryuko Media Web Design