Kenpo Karate - Karate Okinawaian, tehnici interne, Jissen Kumite - Raiden Dojo Bucuresti
    Despre club Cursuri  -   Intrebari Frecvente VideoDojo  -   Stagii  -   BudoSHOP  -  NewsList  -  Cum ajung ? -  Contact      
Ce este KENPO ?
Programa tehnica
Kata - Pro si Contra
Intrebari Frecvente
Despre instructor
Articole
Clipuri Video KENPO
Curs GRATUIT - INSCRIERI

Cursuri KENPO

   sambata      

    11.30 -13.00

Localizare Sala

Acte Inscriere - PDF

 

 

Aspecte Terapeutice - KOSHO SHOREI KOHYO

Din pacate în ziua de azi cei mai multi asimileaza artele martiale doar cu tehnici de lupta, distructive…imagine generata si amplificata de unele filme de proasta calitate . Artele martiale traditionale aveau ca scop pastrarea vietii proprii, dar pe cât posibil si pe cea a agresorului. Oricine poate ucide pe altcineva si pentru asta nu e nevoie de tehnici martiale. Disciplinele martiale traditionale trebuie practicate ca discipline de auto control si auto cunoastere, de dezvoltare a puterii de concentrare dar si a relaxarii.

Cunostintele de arte martiale sunt strâns legate de cele ale medicinii traditionale orientale si ambele sunt doar doua aspecte ale cunoasterii corpului uman. Punctele vitale si sensibile din arte martiale sunt aceleasi din medicina orientala antica, din acupunctura de exemplu. În timp ce prin arte martiale se poate crea în situatii limita disfunctii energetice ale organismului, exact la fel medicina traditionala actioneaza exact la fel pentru a re-echilibra disfunctii energetice produse de diverse afectiuni. Cei mai multi experti din arte martiale din trecut si chiar din prezent aveau studii avasate de medicina si chiar o practicau.Toate disciplinele traditionale includ aspecte terapeutice în practicile lor.

KOSHO SHOREI KOHYO este acea parte din traditia KENPO care se ocupa de vindecarea diverselor afectiuni si mai ales de prevenirea lor , de energizarea corpului pentru lupta sau pentru viata de fiecare zi. A fi un maestru adevarat de arte martiale inseamna a sti atit cum se poate lua viata cuiva dar si cum sa poti darui cuiva viata.

Aceasta parte cuprinde tehnici de stimulare manuala a unor puncte si zone mai sensibile gen Shiatsu / Kuatsu , de la simple masaje de relaxare si detensioare, pâna la terapii complexe bazate pe o combinatie de  aromo terapie, extracte diverse din plante medicinale, tehnici speciale de respiratie, stimulare pe meridiane, alaturi de o metoda putin raspindita de Yoga japoneza.

Din punct de vedere spiritual tehnicile de Kosho Shorei Ryu KENPO au la baza un amestec echilibrat de Budism Zen si Mikkyo dar cu o tenta evidentiata de SHINTO-ism pur japonez.

Index | Despre noi | Cum ajung ? | Cursuri BudoSHOP  | Contact  |  Inscriere                                                © 2008  RAIDEN DOJO  - Ryuko Media Web Design