Kenpo Karate - Karate Okinawaian, tehnici interne, Jissen Kumite - Raiden Dojo Bucuresti
    Despre club Cursuri  -   Intrebari Frecvente VideoDojo  -   Stagii  -   BudoSHOP  -  NewsList  -  Cum ajung ? -  Contact      
Ce este KENPO ?
Programa tehnica
Kata - Pro si Contra
Intrebari Frecvente
Despre instructor
Articole
Clipuri Video KENPO
Curs GRATUIT - INSCRIERI

Cursuri KENPO

   sambata      

    11.30 -13.00

Localizare Sala

Acte Inscriere - PDF

 

Traditii autentice KENPO KARATE

 

        KOBUDO-ul Okinawaian pierde un mare Maestru

                         SHINKO MATAYOSHI

 

     Matayoshi Sensei , 10 Dan Kobudo , expert in Stilul Cocorului Alb - HAKUTSURU

KOBUDO OKINAWA este o disciplina din ce în ce mai populara în întreaga lume printre practicantii de Karate ce se reîntorc la origini, la formele vechi ale artei pe care o studiaza. Astfel alaturi de sistemele vechi okinawaiene din RYUKYU de Kenpo si Karate se regasesc si tehnici codificate de arme mai mult sau mai putin conventionale, de obicei unelte din gospodariile taranilor okinawaieni, folosite pentru a se apara de agresorii japonezi bine inarmati. Am mai prezentat elemente fundamentale ale Kobudo Okinawa în paginile acestei reviste dar acum as vrea sa aduc în atentia cititorilor nostri schimbarile ce au aparut mai recent în peisajul artelor martiale cu arme practicate in arhipelagul RyuKyu .

Principalul stil de KOBUDO a fost promovat de catre un nume deja legendar in OKINAWA – Maestrul MATAYOSHI SHINPO. Tatal sau SHINKO, este cel care a structurat pentru prima data într-o forma coerenta vechile Kata studiate în diverse regiuni din Okinawa si cel care alaturi de GICHIN FUNAKOSHI a reprezentat artele martiale okinawaiene în Japonia în 1915. Maestrul SHINPO MATAYOSHI a dus mai departe ceea ce a început tatal sau facând din Dojo-ul sau - KODOKAN, principalul Dojo de Kobudo din Okinawa, locul unde veneau practicanti din toate stilurile pentru a-si perfectiona si rafina tehnicile de arme. De asemeni acest dojo era unul din cele mai reputate din Okinawa pentru studiul HAKUTSURU KENPO – scoala Cocorului Alb, o traditie pastrata destul de secreta, cu numeroase aplicatii ( Bunkai-uri) în lupta la mica distanta, foarte suple si lovituri pe puncte vitale ( Kyusho Jutsu ). Nascut în 1922, purtator al titlului de Mare Maestru – HANSHI, 10 Dan, unanim recunoscut ca si consilier al tuturor organizatiilor de arte martiale din Okinawa, SHIMPO MATAYOSHI a murit la sfîsitul lui 1998, dupa  o suferinta îndelungata –  o forma rara de cancer.

Matayoshi Sensei intr-o atitudine tipica de KINGAI RYU ( hakufa)

În prezent mostenirea sa în Kobudo cit si în ceea ce priveste stilul secret de Karate al Cocorului Alb – HAKUTSURU este dusa mai departe de GAKIYA Sensei , 9 Dan , unul dintre cei mai apropiati elevi ai maestrului.

(c) Cristian Laiber

Index | Despre noi | Cum ajung ? | Cursuri BudoSHOP  | Contact  |  Inscriere                                                © 2006  RAIDEN DOJO  - Ryuko Media Web Design