Kenpo Karate - Karate Okinawaian, tehnici interne, Jissen Kumite - Raiden Dojo Bucuresti
    Despre club Cursuri  -   Intrebari Frecvente VideoDojo  -   Stagii  -   BudoSHOP  -  NewsList  -  Cum ajung ? -  Contact      
Ce este KENPO ?
Programa tehnica
Kata - Pro si Contra
Intrebari Frecvente
Despre instructor
Articole
Clipuri Video KENPO
Curs GRATUIT - INSCRIERI

Cursuri KENPO

   sambata      

    11.30 -13.00

Localizare Sala

Acte Inscriere - PDF

 

 

   KENPO KARATE

             - un altfel de Karate

 

        KENPO KARATE-ul autentic, dezvoltat de fapt in Okinawa este un sistem complet de arte martiale, departe de un schimb brutal de lovituri, urmate de rani care urmeaza mai mult sau mai putin.

       De asemenea nu se identifica cu ideea de competitie, sau cel putin asta nu se intampla in Okinawa, unde exista foarte multi practicanti chiar de varsta a treia !! Poate nu intamplator in Okinawa avem si media de varsta cea mai ridicata de pe glob, datorata desigur unui regim alimentatar foarte echilibrat si corect si de asemenea unui mod de viata extrem de activ

       KENPO KARATE autentic este un sistem complet care urmareste in primul rand a oferi practicantului o gama larga de tehnici de auto aparare in orice situatie, la orice distanta de lupta, cu si fara arme, urmarind simultan pastrarea corpului in cele mai bune conditii, maximizand capacitatile sale, fara a il distruge.

    Progresul este unul gradat, si asa corpul va "invata" sa "primeasca" loviturile, intr-o maniera supla , realxata, cat mai putin distructiva, si acelasi proces gradat va avea loc si la nivel mental. Trebuie sa acceptam ca putem fi loviti si aceasta nu trebuie sa produca panica, odata ce reusim, in timp, sa "absorbim" lovitura fara efecte secundare.

     Pentru aceasta vom invata mai intai sa ne controlam respiratia prin exercitii speciale, interne cum ar fi Sanchin, Tensho, Naihanchi - forme care au si valoare martiala dar mai ales de "intarirea" corpului (Tanren), de pregatire mentala si fizica pentru lupta. In plus este vorba de maniera chinezeasca de executie a acestor forme vechi, cu accent pe respiratie si pe latura interna (inspirata de stilurile de provenienta a karate-ului okinawaian, Baihe Quan - cocor alb si Wuzu Quan - stilul celor 5 batrani). De asemenea exercitiile in natura, fome traditionale de antrenament sub cascada, vor completa aceste antrenamente de KENPO KARATE.

    Traditia Kosho Shorei Kenpo, ne ofera cheia unei fluiditati in lovituri "care curg" aproape pierduta in scolile actuale de Karate, de fapt influentate prea mult de filozofia unui Kendo sportiv (Sa nu uitam ca cei ce au format primii arbitrii de Karate au fost experti japonezi in Kendo!)

     De asemenea Taikiken Jissen Kenpo - forma japoneza de Yiquan, ofera o combinatie extraordinara de tehnici fluide si lente alternate cu explozii fantastice de energie focalizata, utile atat in partea martiala cat si in partea terapeutica.

     KAKIE - mainile in contact sau Tuishou, cum sunt mai cunoscute la chinezi, sunt un exercitiu esential care face tranzitia de la kata catre tehnica efectiva de lupta, si sunt o parte extrem de importanta a antrenamentului de KENPO KARATE.

     Byakuren Jissen no Kata sunt combinatii scurte, special adaptate la lupta, extrase de Kancho Sugihara, din forme okinawaiene si chinezesti.

    In plus, pentru a permite o gama cat mai larga de tehnici, fara a genera accidente, in lupta reala, Jissen Kumite, folosim un echipament de protectie dezvoltat in Japonia si devenit un standard in luptele full contact.

   Descoperiti KENPO KARATE la orice varsta si continuati sa practicati !

 

Index | Despre noi | Cum ajung ? | Cursuri BudoSHOP  | Contact  |  Inscriere                                                © 2006  RAIDEN DOJO  - Ryuko Media Web Design