Cursuri de arte martiale pentru copii in Bucuresti, Aikido pentru copii - Bucuresti, sectie de auto aparare pentru copii
    Despre club  --  Cursuri  --   Intrebari Frecvente --  VideoDojo  --   Seminarii  --   Noutati  --  Arhiva  --  Produse --  Contact       
Ce vor studia cei mici ?
Cu cine  ?
Contact
 
 CURS GRATUIT
 
  Acte Inscriere - PDF

Program antrenamente

 sambata

         11.30 -12.30

Localizare Sala


           

       ARTE MARTIALE pentru COPII...                             

                    ...pe intelesul parintilor

          Sincer, nu am vrut sa predau arte martiale copiilor, nu pentru ca ar fi mai dificil ci mai ales pentru ca artele martiale traditionale sunt extrem de complexe, sunt un subiect pe care inca incerc sa il deprind (logica nu prea ajuta in acest caz) mereu mai profund de ceva ani buni. Am mai acceptat copii ai cunoscutilor, constient ca totusi le este greu sa se incadreze intr-un colectiv de adulti si mai ales sa studieze ceva atat de serios. Si unii dintre ei chiar s-au descurcat admirabil...

          Ceea ce m-a facut sa accept totusi ideea unei grupe speciale pentru copii, nu sunt neaparat exceptiile - copii talentati care exista cu siguranta. Este chiar amintirea propriei copilarii unde acceptarea in cluburile ilegale de arte martiale, mai bune sau mai rele - era aproape imposibila, un vis aproape imposibil. In plus am fost impresionat de modul in care maestrii mei din Japonia, isi educa indirect copii.

       Sansa, oportunitatea, sunt ceea ce copiii merita lavarsta aceea dupa care fiecare ramane cu ce vrea si ce poate din aceasta experienta in lumea artelor martiale, sau poate chiar alege sa continue, dincolo de mituri si prejudecatile clasice pe care lumea inca le are despre arte martiale.

 

       5 motive esentiale pentru a va inscrie copilul

    la un curs de arte martiale:

 

1. Activitate fizica sanatoasa

     Artele martiale traditionale sunt cele gratie carora vechi razboinici nu doar supravietuiau in lupte pe viata si pe moarte, dar isi pastrau si o sanatate foarte buna pana la varste inaintate. Astfel copilul Dvs, va deprinde, la inceput in joaca, principii corecte de miscare, care il vor dezvolta armonios, va creste gradul de coordonare, se imbunatatesc reflexele, simtul echilibrului. Si cand sa isi exerseze mobilitatea daca nu acum cand este in crestere. Rata obezitatii la copii de azi, perioadele lungi petrecute la televizor sau calculator, pe jocuri, toate acestea pot fi balansate de un efort constient si inteligent, venit dintr-o traditie de zeci de generatii nu doar de razboinici ci de invangatori. Si cine nu isi doreste un copil, care sa invinga in drumul ales in viata?

2. Aptitudini pentru "Viata"

  Da, tehnicile fizice din arte martiale, sunt doar o unealta, prin care lucram asupra noastra, global- trup - minte  -spirit. Artele martiale pot aduce un aport imens, asupra unui caracter in formare, cultivand onestitudinea, rabdarea, crescand increderea in sine, curajul. Cursurile sunt conduse fara sugestii negative si au rolul de a intari copilului permanent increderea in sine, in ceea ce poate face, mereu mai bine si mai corect prin aceasta programare pozitiva. Toate acestea pot duce in final, la telul artelor martiale, de a disipa un conflict, fara violenta fizica, uneori poate chiar inainte de a incepe.

3. Auto Aparare

    Sigur ca auto apararea este unul din motivele principale ce pot motiva un parinte sa isi inscrie copilul la un asemenea curs. La curs, dincolo de tehnicile eficiente de arte martiale se invata o strategie, principii care se pot aplica la diverse situatii. Copilul va intelege ca nu violenta este solutia, va deveni mai constient de pericolele ce decurg din utilizarea excesiva a violentei dar va deveni de asemenea si mai responsabil de actiunile sale si de abilitatile sale.

4. Probleme comportamentale

Multi parinti apeleaza la cursurile de arte martiale cand copilul are un caracter mai greu de strunit, acasa cat si in alte medii, alaturi de colegii sai de joaca. De fapt se cauta o marire a capacitatii de focalizarea atentiei, de comunicare a respectului pentru ceilalti si un auto control mai bun. Prin inter relationarea cu colegii de antrenament, prin respectarea ierarhiei din sala de antrenament, prin urmarea indicatiilor instructorului care se impune ferm si prietenos in acelasi timp, copii chiar pot profita foarte mult din nou din aceasta experienta.

5. Implicarea serioasa in activitati extrascolare

practicarea artelor martiale, fie si doar din motivele de mai sus, se dovedeste a fi o metoda foarte buna de a petrece timpul liber al copiilor, dincolo de cel petrecut alaturi de colegii de la scoala sau gradinita. Sala de antrenament poate oferi de asemenea prilejul unor alte tipuri de relatii durabile, mai ales prin prisma unor pasiuni comune in care cei mici se antreneaza reciproc.

 


 

 

Index | Despre noi | Cum ajung ? | CursuriContact  |  Inscriere               

© 2014  RAIDEN DOJO Bucuresti - Arte martiale pentru copii si parinti - dezvoltare personala