TAKEDA RYU SoBudo - Arte Martiale Traditionale in Bucuresti - AIKIJUTSU - IAIDO - JODO - KENJUTSU - JUKENPO
    Despre club Cursuri  -   Intrebari Frecvente VideoDojo  -   Stagii  -   BudoSHOP  -  NewsList  -  Cum ajung ? -  Contact      
Filozofia noastra
Scurt Istoric
Orar antrenamente
Instructori
Localizare sala
Intrebari Frecvente - FAQ
CURS GRATUIT
Acte Inscriere - PDF

          Scurt istoric al RAIDEN DOJO Bucuresti

 

 Raiden Dojo Bucuresti a fost infiintat in anul 1999 de Sensei Cristian Laiber, practic la initiativa mai multor elevi de la primul dojo de Bujinkan din Bucuresti - Ninbukan Dojo - infiintat tot cu sprijinul lui Sensei Laiber. Odata cu schimbarea afilierii primului dojo de Bujinkan din Bucuresti (Ninbukan Dojo Bucuresti,  condus de dl. Cristian Ozon) o parte din elevii acestuia, au preferat sa continue totusi ceea ce incepusera si anume practica Bujinkan Ninjutsu.

Astfel, Sensei Cristian Laiber care preda la Yamabushi Dojo din Pitesti, a fost contactat de o parte din acei elevi printre care Toma Guta - acum instructor si George Tadros. Gratie acestora s-a infiintat Raiden Dojo Bucuresti, cu sectia de Bujinkan Ninjutsu iar sensei Laiber a inceput sa vina regulat vinerea pentru a conduce aceste cursuri in Bucuresti.

In anul 2000, sesizand interesul crescut al practicantilor din Bucuresti si pentru alte scoli vechi, Sensei Laiber incepe sa predea si Takeda Ryu Aikijutsu in Bucuresti, apoi si Iaido si ocazional si alte discipline conexe ale scolii Takeda.

In 2002, apare sectia de Arte Interne Chinezesti, la solicitarea mai multor pasionati ai acestor discipline, practicanti de Taiji quan modern (Yang) si Qigong. Astfel vechi forme din Wudang precum si Yiquan sunt predate si in Bucuresti pentru prima oara.

 

De ce RAIDEN Dojo ?

    Raiden era la japonezi zeul tunetului si al fulgerului, fapt popularizat oarecum si de serialul Mortal Kombat.

De ce insa zeul tunetului si al fulgerului ?

    Numele lui sensei Laiber a fost caligrafiat de Sensei Takashi Ono - 7 Dan Kendo, ca si Raiden - cu semnificatia aproximativa de " a calatori alaturi de fulger", tremen cu unele conotatii spirituale. Fulgerul (Vajra) este la tibetani un simbol aparte, sugerind transcendenta brusca, revelatia spirituala, "trezirea" - lucruri pe care speram ca artele martiale din cadrul Dojo-ului nostru sa le promoveze, dincolo de latura pur fizica.

 

Raiden Dojo Mon - emblema noastra

Raiden Dojo Mon - emblema Raiden Dojo         Elementele componente au semnificatii profunde in traditiile orientale:

- cercul - simbol al universului , al perfectiunii, al progresiei continue pe cale

- muntele - simbol al statorniciei, al unui drum ascendent, al unui efort pe care fiecare trebuie sa il faca pentru autodepasire

- fulgerul (vajra) - este simbolul transcendentei, lumina orbitoare a trezirii spirituale indiferent de calea aleasa

Index | Despre noi | Cum ajung ? | Cursuri BudoSHOP  | Contact  |  Inscriere                                                (c) 2014  RAIDEN DOJO